søndag 8. mai 2011

Siste episode: "Sukkerertene"

Tiden da sukkerertplantene vokste og lykken sto i blomsterpotta er over, og i dag tok vi et endelig farvel. Av en eller annen grunn ser det ut til at gjødselen kun har tatt knekken på sukkerertplantene, og ikke solsikkene og gresset i potta. Men i dag ble gress og solsikker uten rot tatt ut og gitt til Erik, og de døde sukkererter ble kasta sammen med en god del av den übergjødsla jorda.



Silva tok en siste titt på plantelivet før alt ble røsket opp.

Det ville ha vært for ille om denne anti-begravelsen skulle ha vært slutten på livet i potta for denne sommeren. Sukkerertenes tid er forbi, men samtidig åpnes muligheten for nytt liv.
Jeg er heller ikke en som liker å kaste ting det er liv i, så jeg tok et godt grav rundt rota til til våre to gjenlevende sukkererter og de største solsikkene. Etter at potta var fylt opp igjen med ny jord, ble enden av potta brukt som en redningsstasjon.



Tre solsikker og to sukkererter (den ene klarte jeg å brekke under redningsaksjonen, men den er ikke død enda, så den får sto) har fått sin egen lille plass med klartepinner og hyssing. Da gjenstår det bare å se hvordan de klarer seg nå....



Og skulle det vise seg at de ikke klarer seg, har resten av potta fått nye frø i dag. Sukkerertene er døde, og for meg ville det bare ha vært trist å sådd nye som skulle være erstatter for de gamle. Istedet har potta nå fått erteblomster - så den blomstrende søstra har bare overtatt plassen til den spiselige broren.




Så måtte hell og lykke følge disse nye frøene!



Ingen kommentarer: