mandag 16. januar 2012

Skitur på Nøklevann - og litt utenfor Nøklevann

I dag har vi tatt årets første skitur! På en mandag og etter jobb...noe som er en bragd i seg selv! Det er ikke lett å finne et velegna sted å gå på ski med en hund som ikke funker noe særlig i bånd og en eier som egentlig ikke funker så bra på ski. Men da vi gikk ved Nøklevann i går, så vi at det kunne være stedet for oss. Såi kveld vi tok turen til Nøklevann og gikk på isen - uten et annet menneske i sikte.

So far, so good.... Vi er jo ikke akkuart friluftsmennesker tvers igjennom beina, og vi lærer ofte noe nytt, inkl på små, korte turer i Oslomarka. Denne gangen lærte jeg tre ting:

1: Ikke kjør fort på snø som også er dekket av småstein. Jeg klarte forståvidt å holde meg på beina der det gikk i rykk og napp, men det slo gnister ut av skia til Andreas og begges ski er en god del mer ripete nå enn de var for noen timer sida.

2: Se å få skaffa kart til GPSen fort som mulig! (vi fikk en fin turGPS av faren til Andreas til jul, men vi må kjøpe på kart)

3: Ta med GPSen uansett hvor enkel turen måtte føles på forhånd! Det er faktisk mulig å havne på ville veier selv om vi bare skulle gå på isen. Vi skulle bare følge lysløypa tilbake, men det her var av typen lysløype som deler som seg opp til flere ganger. I forsøket på å finne igjen riktig vei, fikk vi prøve oss i utforderende "ski" terreng, og vi fikk heldigvis hjelp av GPSen på telefon for å få oss på riktig spor.

Det var vel aldri noen fare for at vi hadde forblitt inni skogen der, men vi havner ofte et annet sted enn vi hadde tenkt, og vi blir fort borte litt lengre enn vi hadde tenkt fordi vi ikke skjønner hvor vi er...

Ingen kommentarer: